Lange laadtijden en een gebrek aan laadpunten waren lange tijd de voornaamste redenen om geen elektrische auto aan te schaffen. De laatste jaren is er gelukkig veel veranderd op dit gebied. Zo is je elektrische auto opladen al op veel punten in verschillende landen mogelijk. Maar hoe snel laadt een elektrische auto op en van welke factoren is dit precies afhankelijk?

Elektrische auto opladen kan op verschillende manieren

Alles hangt af van de gebruikte laadpaal en de capaciteit van de batterijen van jouw elektrische wagen. Na aanschaf of leasen van je auto kan je weinig veranderen aan de capaciteit van de accu, maar je hebt wel invloed op de manier van opladen. Je kan kiezen uit 3 verschillende manieren:

  1. Opladen in het stopcontact;
  2. Onderweg gebruik maken van een snellader;
  3. Via een laadpaal.

Net zoals je met je mobiele telefoon of elektrische tandenborstel doet, kan je ook je elektrische auto eenvoudig opladen aan een klassiek stopcontact in de muur. We raden dit echter wel af, want niet alleen duurt het opladen bij de meeste modellen meer dan 10 uur, het gebruik van een stopcontact brengt ook een verhoogd risico op oververhitting van de koperen contacten met zich mee. Dit komt doordat de auto het maximaal beschikbare vermogen van het stopcontact gebruikt. Maar ook het risico van een lekstroom blijft steeds aanwezig, dit zorgt ervoor dat de huidige aardlekschakelaars niet meer hun werking doen. Bij de minste fout is er daardoor kans op elektrocutie bij elektrische toestellen.

Een tweede mogelijkheid is het gebruik van een snellader. Deze vind je steeds meer en meer langs snelwegen. Aan dit type laadpaal kan je je wagen in nauwelijks een half uur voor 80 procent opladen dankzij het hoge vermogen. Vanwege dit laatste kunnen ze om veiligheidsredenen helaas niet bij je thuis worden geïnstalleerd.

Eenvoudig en veilig laden met een laadpaal

Als laatste heb je de mogelijkheid om een laadpaal te gebruiken. Deze kan je zowel thuis, op het werk als op een openbare plek laten installeren. Het voordeel hiervan is dat het laadproces veel sneller gaat dan met een klassiek stopcontact. Met een laadpaal duurt het opladen gemiddeld tussen de 1 en 5 uur. Het verloopt daarnaast ook veiliger. Een laadpaal is specifiek ontwikkeld om urenlang de gevraagde hoeveelheid stroom te leveren.

Wil je meer weten over de aanschaf van een laadpaal of het leasen van een elektrische auto? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je graag verder.

Ontvang jouw offerte

Is uw bedrijf al een Stroohm klant? Neem dan contact op met uw Vlootverantwoordelijke voor een laadpunt voor bij u thuis. Als uw bedrijf nog geen Stroohm klant is, nodigen wij u uit om ons de contactgegevens van uw Vlootverantwoordelijke (of uzelf in geval van een éénmanszaak) mede te delen in de volgende stappen en wij nemen spoedig contact op.

1 laadpunt bij mij thuis

Laadpunt(en) bij de medewerker(s) thuis

Laadpunt(en) op kantoor

Laadpunten in een residientiële parking

Laadpassen voor publieke laadpalen

Ontvang jouw offerte

Vindt u de juiste laadoplossing niet?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een gesprek.

Naam(Vereist)